Lunchroom Bijzonder in EO’s Downtown Dinner. Gemist? Kijk hier de uitzending terug

Passievolle kooktalenten Martijn en Charity van Lunchroom Bijzonder waren te zien in EO’s Downtown Dinner op 2 januari jl. op NPO 3.

Klik hier om de uitzending terug te kijken.

In het EO-programma Downtown Dinner bezoeken mensen met een verstandelijke beperking elkaars restaurant en beoordelen zij elkaars kookkunsten, service en de entourage. EO-presentator Johan Eikelboom trekt samen met de ambitieuze deelnemers door het land waar zij met een kritische blik elkaars kookkunsten en service beoordelen. Ook in De Lier prikken de deelnemers een vorkje mee bij Lunchroom Bijzonder waar Martijn (39) en Charity (22) werkzaam zijn.

In Nederland zijn tientallen horecagelegenheden te vinden waar mensen met een verstandelijke beperking hun talenten inzetten. In het programma Downtown Dinner, dat overigens niet alleen over mensen met het syndroom van Down gaat, gaan zij vol passie en ambitie de strijd met elkaar aan. Iedere aflevering staan drie restaurants centraal en vaardigt elk restaurant twee medewerkers af in deze competitie. Zo ook Martijn en Charity! In Lunchroom Bijzonder in De Lier bereiden zij zelfgekozen specialiteiten voor de medewerkers van de andere twee restaurants. Na het opdienen en het proeven van de gerechten stijgt de spanning: hoe beoordelen zij het gerecht? En hoe staat het met de service van de bediening? Wat gebeurt er als de medewerkers onverwachts bezoek krijgen van een bekende Nederlander? Verschillende bekende Nederlanders waaronder Monique Smit, Jochem van Gelder, Gerard Joling, Edsilia Rombley, Vajèn van den Bosch, Pip Pellens, Xander de Buisonjé, zullen te zien zijn in deze nieuwe titel.

Door heel Nederland
Downtown Dinner brengt in vijf afleveringen een bezoek aan vijftien Nederlandse plaatsen waaronder: Amsterdam, Leiden en De Lier. Presentator Johan Eikelboom, bekend van 3Onderzoekt en Hufterproef, trekt samen met de deelnemers door het land en brengt hen van restaurant naar restaurant. “Inmiddels hebben we een aantal opnames achter de rug en iedere keer verrassen deze mensen mij door hun pure emoties en oprechtheid. Dit zorgt voor spannende en soms emotionele momenten bij de beoordeling. In de restaurants waar zij werken leren ze van elkaar, ze helpen elkaar en ze leveren een waardevolle bijdrage aan de maatschappij. Ik ben blij dat we dit met ‘Downtown Dinner’ kunnen laten zien.”

   

 

Adres

Hoofdstraat 7-9
2678 CE De Lier
 TelefoonIcon   TelefoonIcon
Email   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 10.00 - 16.00 uur

Zaterdag en zondag: gesloten

 

Volg ons laatste nieuws op:

Facebook   Instagram